Pray to ALLAH


Jodoh Pertemuan di tangan Allah,
Apatah lagi Ajal Maut Semuanya Kerja yang Esa,
Kita Merancang Allah Juga Merancang,
Namun Allah ialah sebaik- baik perancang ! 

Kebergantungan kepada Allah itu amatlah perlu, namun haruslah disisipkan bersama denganresepi formula kejayaan. ! Haa apa formulanya ?? 

Usaha + Doa + Tawakal = Kejayaan 

Still x boleh nak percaya, tepuk dada tanyalah iman, kalau kita rasa diri kita boleh insyaAllah kita boleh, macam mana satu masa dahulu Dato' Dr. Mahathir Mohd menjadi Perdama Menteri pada tahun 1997 dan pada masa itu berlakunya krisis ekonomi dunia, namun beliau tetap yakin dan percaya sehingga terterbitnya laungan Malaysia Boleh, dan beliau telah berjaya menyelamatkan ekonomi negara kita Malaysia dan sehingga kini kita dapat hidup aman.

Nampak ? bagaimana usaha yang disertai dengan doa dan tawakal dapat mendekatkan diri kita kepada yang maha Esa, hah ! suka ana bawak satu analogi ---> takut penjahat kita lari betul ?, takut binatang buas kita lari betul ?, takut ombak kita lari betul ? takut dengan Allah kita akan dekat dengan dia... hurmm konklusinya sentiasalah berdoa doa doa dan teruskan berdoa sedangkan Nabi Musa setelah 200 tahun baru termakbul doanya inikan pula kita manusia biasa. 

Mengambil kesempatan ini meminta anda semua untuk mendoakan saya selamat pergi dan balik [ Johor -> Kedah ] dan doakan majlis perkahwinan sepupu saya yang bapanya baru kembali kerahmatullah berjalan dengan lancar.Ameen. 


Keluarga Ku Penyayang


Years by years we are together
Planning programs together !
Enjoy ourselves together !
Love each of us together !
Miss u all already !  :(

Papa Ezaidin Norman

Akh Iyad Mizwarudin Bin Yaacob

Akh Aminuddin Bin Ahmadi

Akh Abdul Hafiz Bin Razali

Akh Taufiq Bin Md Noh

Akh Muhammad Izzat Emir Bin Noh

Akh Luqman Hakim Bin Kusiani

Akh Wan Latifi Bin Wan Saridan

Akh Anas Bin Mat Naim

Akh Muhammad Noor Farhan Bin Md Nor Elham

Muhammad Irsyad Bin Zaini :)

Haaa!! ini lah event keluarga penyayang kitorang yang paling GEMPAQ kot..hee..best sgt Majlis Makan Malam niyh diesertai juga oleh KP Ustazah Zanaria hee..malam tuh awesome SANGAT ! Venue die kat JB CATERING, kalau bab makanan x payah cakaplah memang byk gila kot smpai muntah- muntah makan hee..senghonok hang out ngan kengkawan..rindu sgt dorang ! 

Kitorang ada gak plan nak pegi memancing kat Kukup almost 3 kali kot then batal jhea sedih btol...tp x apalah Kita merancang Allah Juga Merancang...kita hanya menurut takdir Allah je..papa hal nanti lepas niyh boleh wat event lagi kan ?  ok Set lah !!! 


Haa ! ini bdk2 KP ustazah ZANARIAH..hee


Ini juga semangat tak dia makan ?? hee no offense saif ! ana suke tgk anta makan hahaha..


Haa!! amin dtg mmg suprise gila msa tuh...teringat ana kenangan indah tuh thanx Amin !


Hah ! ini kek birthday utk zahier khas dr ustazah mawaddah salleh 

hahah! masa niynh Zahier kene denda nyanyi satu lagu smbil pegang garpu ! teehee

Haaa !!! zahier kene PRANK !!! Bang Bang Boom!!! Padan Muka kahakahkah !! 


Hahaha sweet moment zahier dengan papa Ezaidin..:)


and again..hahah patuh die balas dendam kejam tau ! >.< 


hahah plan jahad bermula ...jeng3x


inilah die kotak yang sangat beracun..pelik2 jhek dendanya...siapa buat ? *don;t look at me*


hah ! makan lagi makan !


Then malam tuh ada main kotak beracun skali !! hee..best sangat part Luqman lah paling x bole blaa hahah..die kene denda cium dinding..hee...

control 3x ! ok hensem lah !


hah ! ini excited sangatlah niyh baru first time jumpe tembikai >.< 


haaa !! ini kes kene denda laa niyh hahah kene nyanyi dengan pinggan >.< 


ini posing lebeyh hikhikhik mengidam roti jala kesian bdk niyh..


hahahah paksa rela Zahier kene tarik tengah2 gelap gelita malam...


hahah control sepak nak ??? heeee

n the bills...chinggg chinggg..~ mahal wo0o0~! >.< naseb baek cukup duit !!


See tak tipu makan kat JB catering memang sedap sangat !! hahah tengok bukti kat atas niyh..kalau nak tgk gmbr lagi singgah laa Fb saya ngee~ 


Whats make this Dinner more interesting is it was organised by me! hee..n something hidden pasal Dinner niyh..heeee nak tau..?? lepas makan- makan tuh kitorang wat laa Party Celebrate Birthday Zahier skali..heee n also organised by me..kitorang kenekan die habes- habesan hahah bygkan kat bandar kene tutop mata then kene baling dengan belon air hehehe...kesian Zahier..btw..masa tuh mmg sume SENGET senghonok beb !! x Tipu !! Keluarga Kami Memang Penyayang


Ini gambar poyo hahahah...masa tuh da nak berpisah lepas kekenyangan hahaha....masa merepek bersama... senghonok lah!! 


Suke tengok gmbr nih though i x jump sbb x sempat hahaha....tgk muke sume HAVOC n HAPPY gile hahahah....susah tau nak kumpul wat Dinner mcm niyh...thanx jugak pada KP ustazah zanariah sbb sudi join kitorang nya program heee...


See... Best tau !!!! Plan A Dinner for my Beloved Family !!!!  Sayang korang till death !!! You guys could never be replace !! Semoga ukhuwwah kita berpadu hingga ke syurga !! Ana doakan semoga kita semua dapat keputusan SpM yang cemerlang n semoga semua anak papa Ezaidin dapat FLY pergi overseas Ameen...

Jadilah orang yang optimis, sayangi kelebihan diri sendiri
-Irsyad Zaini-


 Opssss!!! last2 x lupe jugak aktiviti kitorang bersama [ Iftar kat Rumah Papa Ezaidin ] Terima kasih banyak2 sebab bagi kitorang melantak byk2..heee ade satay, mee goreng segala mcm mknn la wei...perghh gila mantop n kenyang !!!

Sweet Family..heee



hah !! inilah hasilnya...>.< 

haaa!! ada sekali tuh jugak kitorang datang raya rumah Papa Ezaidin hahah..bawak otak2 3 kotak beb sbb papa tempah dr izzat laa hee..then mase tuh makan spaghetti meat ball mmg sangat TERBAIKlah !!! then x de teksi nak balik hahah patuh kejar BAS !! memang gila masa tuh...well masa dah berlalu x bole nak undur kembali...So akan aku kenang abang2 dan papa dalam doaku Ameen Ya Allah kau permudahkanlah segalanya...



My School Family


This was my beloved class since i was in form 4 till my unforgettable form 5. Hereby i include some of our photos of our super duper memoirs ! Hope you guys enjoy it ! Surely i'm gonna miss all these stuff hanging around with you guys ! Thanx A Lot for Banin n Banat 5 Iltizam not to mention 4 Ittihad as well. ! I will forever remeber all of you and our last farewell...



 This is the photo when we were having Iftar together at Ihsan's House, thanx a lot pak cik ismail hehe..*Martin Luther King* so much interesting ! n for whose that bring those delicious dishes thanx a lot i will forever n ever remeber it till my last breath ! hee :) 



Ahak !!! this is the picture whereby we just finish our choral reading contest. it was superbly done! i enjoy myself very well and so do they. ! it was participated by almost all the boys n with helps or the girls thanx a lot for those beautiful props ! and we manage to get the second place ! Congrats! n not to mention i was the one who being the instructor :) Love It ! anything for My Family !! The title of our choral reading was  about the endangered world..think so..dunno i'm kind a forget. 


Next ! our first class photo together ! you can see me there in the middle the biggest man of all, hee.. this is when i was in form 4 Ittihad, n our beloved class room teacher was Ustazah Sakinah, she was awesome back then ! she teaches us Biology n whenever we got exhausted during studying period she know how to attract our attention by showing those SuJu human body's experiment..kind a cool though..hee Thank you very very much Ustazah Sakinah !!! n for helping us cheering up our class !! 


Keep the best for the last...awwww how i miss My Family so very much ! Going to miss u Ustad Shukri !! hee ..he always get us updated to the new world issues...form 5 there's a lot of stuff going on when i was in secondary fifth, hahah been trough conflicts with the girls *its my bittersweet moment though*, our class having "open Class" n the food was so freaking delicious NO KIDDING ! n i still remember the day when banat ask form some fee for i dunno what party, the next day we having so much fun eating Dominos Pizza n 2 packet of Oreo...and of course for no reason i dunno why..banin kind a get confused at that time..whatever it is..it was so memorable ! and and and ! i can never forget getting souvenirs  from Madam Kamaliah from KOREA okayh ! i was seriously awesome !! 

Spending time with you guys My School Famiyl was a extremely awesome periods indeed ! Hope that you guys pass your SpM with flying colours ! and hope you can travel slash study through the WORLD bringing the name of ISLAM

TAKBIR 3X!!! ALLAHUAKBAR!! 


Bangun Irsyad dah Subuh !


Haaah !! bercerita tentang pagi niyh..Bertarikh 6 Disember 2011, Pukul 5.40 gitu kot..ade seorang sahabat baik aku niyh call pepagi aku pon kelam kabut lah igtkan ade ape..rupanya sedih jhek aku dengar die ckp Irsyad aku saja call niyh nak kejutkan kau bangun SUBUH...Ya Allah Terima Kasih sangat sbb kurniakan aku kawan yg mcm Zahier...Syukran Zahier..syahdu bila ingatkan balik masa duduk asrama, tolong kejutkan kawan- kawan lain bangun solat subuh..sekarang niyh susah dah nak dapat nikmat macam tuh terima kasi banyak Zahier semoga Allah memberkati hidup kau ! 

They will never be forgotten


You guys are too SPECIAL for me ! 
Will never be REPLACE
You guys are DIAMONDS in my eyes ! 


Haa!! Dia suke kenalkan diri dia guna ayat niyh ..InsyaAllah nama diberi Ahmad Zahier Bin Arbi, ingat lagi lepas tuh mesti yang lain tergelak kecil. What so special abaou zahier ? hurmm..FYI zahierlah orang pertama yang be my super duper best fren...kenal dia masa form 3 sampai lah hari terakhir form 5 nages teresak- esak berpisah. LoL xD memang sedih x hingat. Maasa form 2 kenl zahier gitu- gitu jhea..ingat lagi zahier lari dari kelas pegi musolla then aku pergi carik die jumpa kat musollah tengan nanges, (sebab?) hee.. secret laaa....then slalu wat lawak sesama dengan kelas 2 TAJARUD mmg gempak !! Jamuan akhir tahun paling best. Masa form 3 barulah nak hang out sesama, masa form 3 niyh lah byknya dugaan Allah pada kitorang, kitorang share mcm- maca problem n rahsia mmg tak akan dapt dilupakan zahier masa tuh penat sgt melayan kerenah orang keliling tapi zahier still ada untuk kuatkan aku. form3 sama klas lagi, kelas 3 Itqan, iangat lagi zahier ckp aku x naklah duduk sblah kau nnt aku x blaja hahaha..mmg lawak kalau igt balik sbb asal kitorang duduk sblak jhea mesti berborak sampai laa habes...*btw zahier mmg byk mulot >.<..Masa lawatan form 3 teramat sangat best..kenangan dalam bilik ngan zahier, mursyid, hafiz,amir,afif..x akan pernah aku lupakan..masa tuh sharing moment gila- gila smpai kul 2-3 pagi..lama gila..gelak- gelak mcm org gila..kesian asim duduk bilik sbalh sorang2 hee..sori ye asim..then naek tingkatan 4. dilemma nak pilih course, akhirnya terpaksa berpisah dengan zahier..sbb aku amik course Biology n zahier amik prinsip Akaun, the first whole month mmg x bola nak biasakan diri dengan new enviroment kat kelas 4 Ittihad tuh sbb rasa lain sgt dengan zahier tak ada kat sblah slalu jhe memberontak nak pindah klas 4 Imtithal siap jumpe guru kaunseling lagi tau. tapi tak ada rezeki nak sekelas dengan zahier tp x apalah kan..masa form 4 tuh laa konflik dgn guru pulak masa wat program Ihya Ramadhan, zahier mmg kental semangat die, walau apa pun die tetap rasional kalau x ada zahier ana da lama down rasa malas nak wat program Ihya Ramadhan tuh. Yang paling manis masa form 5, mula- mula akulah yang ajak zahier msok asrama sbb nak spent time lebih dengan kawan- kawan batch 13 sbb aku mmg tau kitorang akan berpisah so aku masok asrama dengan sebab tuh. lama punya lama duduk asrama then terjaidnya konflik yang bermacam- macam aku dengan zahier...kejap gaduh kejap baik..tak faham...then akhirnya..hubungan "BEST FRIEND" aku n zahier da x mcm dulu...hubungan kat asrama mmg perit sgt masa tuh...tapi itulah yg paling menjadi kenangn manis. then kitorang wat program Malam Gemersik Rohani masa tuh tengah bertikam lidah lagi tp kitorang try to be profesional lah kan..program itu Alhamdulillah berjaya dengan jayanya. Then ade "open class" mmg senghonok tp lagi seronok kalau boleh lepak dengan zahier tp apa kan dayanya zahier menjauhkan diri dari aku tp aku percaya die masih sahabat aku mungkin die perlukan masa x apa. lepas tuh. dah nak dekat2 SpM aku pindah dorm atas, hidup masa tuh Alhamdulillah sbb ada kawan yg sanggup bersama walau apa pun. boleh aku rumuskan masa duduk asrama almost bebulan2 aku x tego dengan zahier yg pernah jd "BEST BUDDY" aku ya Allah berdosanya rasa. then masa sume junior balik rumah masing2 tinggal form 5 jhea..aku kesiankan zahier tgk junior yg rapat dgn die pergi die sedih sgt..aku cemburu sgt tp x apalah mungkin itu yg terbaik buat zahier. then kan zahier jumpe kawan- kawan baru yg lebih baik Alhamdulillah x pe laa aku tgk die bahgia drpd jauh jhea. Aku bersyukur..dah last2 nak SpM masa sesi berminta maaf aku x dapat tahan sebak aku menangis smbil peluk zahier aku igt lagi aku ckp "zahier aku mintak maaf segala silap salah aku mmg aku bersalah" then barulah mcm nak Ok sikit blom rapat lg...masa SpM laa kitorang mula rapat masa bdk form5 pindah dorm atas aku ngan zahier n izzat maen fight2 dorm paling lawa hahah sengal btol masa tuh aku hanya mampu tergelak. skunk niyh aku da x mcm dulu ngan zahier slalu sharing rahsia, masalah semua. tp x aplah zahier da jumpe siapa SAHABAT die yg sebenar, aku nak kau tau zahier aku slalu doakan kesejahteraan kau. semoga kau terus ingat aku walaupun kita sentiasa berjauhan. 
Air Mata yang mengalir masa perpisahan kita itu menjadi bukti persahabatan kita yang tidak seberapa ini. 
Semoga terus istiqamah dijalannya ZAHIER ^_^. Uhibukafillah :'( 


Hee...hafiz..suke malu- malu x tau kenapa, tp bile kat blakang hang out ngan kitorang kalau die gelak mmg best, hafiz nihh bagus orgnya tersusun kerjanya ana suke. paling best TULISAN DIE LAWA memang teliti lah hafiz niyh. Hafiz special bago ana sbb dielah yg menjadi model aku selama niyh kalau aku ada masalah jhea mesti aku tgk hafiz dr jauh mcm mana lah hafiz boleh maintain cool n relax jhea then aku blaja drpd die.Perwatakan hafiz aku belajar sedikit demi sedikit hafiz x pernah langsung nak benci or dengki dengan orang aku jeles sangat. Hafiz slalu bagi nasihat kat aku menganjeng pon slalu heheh tp walauapapun aku x kesah sbb itulah kenangan yang akan aku bawa smpailah mati.Terima Kasi HAFIZ. Ingat lagi masa form3 hafizlah yang menjadi penyelamat result math form my PMR dielah yg bertungkus lumus ajar aku smpai boleh dpt B masa PMR trime kasih hafiz sbb sblom2 niyh x penah dapat B ... Uhibukafillah Hafiz !! 


Ha!!! ni sorang lagi nama dia shahir hidup die jangan sedih yang penting gembira, inilah kawan masa aku senang n susah bile senang die slalu ajak aku maen boling hehehe..kalau susah die slalu nasihatkan. Ingat lagi masa form 2 shahir duduk sblah aku, x pernah kering gusi duduk sblah shahir smpai sume marah kitorang memekak sbb gelak hee sori semua. tp itulah yang specialnya shahir buat aku, dia pandai nak gembirakan hati aku bile aku sedih. sayang SHAHIR !! FYI kalaw nak main bowling jangan dengan shahir nnt die ayam- ayamkan jhea..hahahah 


Eheme3x. Taufiq Taufiq Taufiq kalau kat asrama tuh mmg feymes...feymes ape?  adelaaa... taufiq lah teman sesenget aku, masa kat FB kecoh tak ingat thanx tofek sbb sanggup merepek sama- sama dengan aku. You will never be replace, taufiq pernah share masalah die dengan aku, aku jenis hati cepat sebakkan aku kesian tgk taufiq aku tahan jhek dr nanges. selama niyh x ramai yg pernah nak faham perasaan die org just tau nak judge die tp x pe taufiq lepas niyh mulakan hidup yg baru semoga Allah berkati hidup kau taufiq. Sayang Taufiq ! ^_^ 


Jeng3x !!! Abdullah Mursyid Bin Hasanuddin banyak sangat bende nak cerita pasal bdk niyh hehehe...mursyid org die sgt hebat aku x boleh nak tipu sbb apa selain drpd hafiz..mursyid lah org yg jadi model utk aku kalau aku down jhea mesti aku perhatikan mursyid, aku tgk mcm mana die boleh tros istiqamah nak beribadah dgn Allah mursyid mmg kuat orangnya. Hee masa form 2 igt lg gado dengan mursyid x bertego lama sori sgtpsl tuh mursyid, masa form 3 lawatan duduk sama bilik aku ingat lagi mursyidlah org paling lmbt tido sbb asik gelakkk x habes2..aku x tau sbb ape mase tuh asal aku bukak mulot jhek mursyid tergelak mmg x faham hahaha pape pon mase tuh mmg sweet sgt sbb sume share ape perasaan dorang...*kalau korang still igtlah* ha ! naik form 4 masa niyh masa pahit getir heee..mursyid bertindak jadi ejen pentarbiyah..heee..aku pulak cuba nak tumpang sekaki tp setiap kali nak join mursyid aku rasa dowm sbb aku tahu aku bukan lah sesiapa takut org igt aku memandai tp aku slalu sokong apa yg mursyid buat. Masa aku kerja dgn mursyid dalam batch sori ckp mursyid hee..mmg susah jugak lah mursyid niyh jenis pemikir yang baik tp bukan pelaksana yg baik sbb itulah aku ade utk mursyid apa idea mursyid akulah yg akan laksanakan sama- sama dengan die. masa tarbiyah asrama sama- sama dgn mursyid mmg best, hee igt lagi bilik sakit ? musolla ? rotan ? aku x akan pernah lupakan mursyid kau banyak mengajar aku erti kehidupan...aku memang cemburu dgn mursyid sbb perwatakan die..dan kalau papehal yg besar2 mesti aku bagitahu mursyid..hee ingat lg kes luqman..alahai masa dah berlalu rupanya tp x apalah Uhibukafillah Mursyid jumpe di Syurga ! 


Jejaka hebat niyh rasa asing sgt kalau bergaul dengan huzaifah sbb rasa x sehebat die, huzaifah dah lah pandai, pergi debat smpai korea aku niyh siap jhea..ntah bile dengan zepah aku rasa hormat sgt hee..tp yg paling best duduk sbalh zepah masa dlm kelas...hee die suke jd x matang itulah kenangan paling best dengan zepah. lagi satu masa wat program dengan zepah best sgt! zepah niyh mcm scanner die boleh nmpk mana silap mana salahnya. Aku igt lagi pesanan zepah masa muhasabah program batch die ckp dengan aku Irsyad jangan tido dlm kelas tumpu perhatian dlm klass dah cukup tgk ana maen game kat rumah x blaja sgt tp kat klass ana tumpu perhatian. Ingat tuh Irsyad...aku x akan pernah lupa huzaifah. and and ! Basuh longkang asrama tercinta sama - sama kene marah ngan saah zuraidah pon sama- sama hee..miss u zepah!  Uhibukafillah Huzaifah !! 


Hahahahahahha kenapa aku gelak sbb bile bersama dengan izzat jhea mesti rasa seronok x tau nape sbb izzat pandai wat lawak kot lawak yg merepek, lawak yg x pernah org buat hahahha sangat merepek i liiiokkkkeee!!! haa!! mamat niyh lah yg ada bersama aku masa gaduh dengan zahier, aku igt lagi kau ckp dengan aku izzat Irsyad dah nak SpM niyh jangan gado dengan sesape lg cube tgk mcm aku aku da ok dgn semua, aku harap ko dpt berbaik dgn zahier. Izzat lah yg slalu dengar luahan hati aku...walaupun aku tau izzat sebenarnye kau mempersoalkan persahabatn kita samada aku niyh sahabat sebanar kau atau tidak tp aku nak kau tau izzat aku sentiasa doakan kejayaan kau dunia n akhirat, aku tau kau ckp dengan zahier aku asik slalu dgb bur jhek hehehe..tp x pe aku anggap tuh sbgai tanda kau sayang aku sbg sahabat baik kau. Iangat lagi masa kita gado izzat heee...aku suke btol ayat kau.."ye  lah aku kan kawan duit jhea" masa tu geram sgt dgn kau tp x pe izzat semua tuh aku akan kenang smpai mati...kaulah sahabat sehidup semati aku... masa nak dekat SpM aku igt lg kau buatkan jadual utk aku n kau belajar sama- sama heee tp tahan sekejap jhea...sebenarnya izzat aku da lama pendam nak bagitahu kau tp smpai sekarang x tereksperi dekat kau sebenarnya aku sedih tgk kau terpengaruh dengan kawan- kawan sekelas kau, masa bulan ramadhan aku tgk kau bagus sgt izzat bagun qiam segala bagai...then terdetik hati aku nak ajak kau berubah tp kan izzat aku slalu x berjaya sbb aku x kuat sbb aku takut kau reject tp aku sentiasa doa kat Allah supaya die bagi kau Hidayah n sedarkan diri kau. Alhamdulillah hari demi hari aku tgk kau berubah izzat. Aku x akan lupa dorm Hassan Al Banna punye ketua yg semangat renovate asal papehal jhea mesti aku yg ken angkat barang sana - sini hahahha btw trademark mulot pedas kau mmg best tp cubelah kurangkan izzat hee..dah besar da izzat jaga perwatakan ok ! hee...terima kasih banyak2 untuk cokelat yg best2 dr langkawi tuh izzat aku makan dengan penuh perasaan..Rindu kau !! Sayang kau Izzat !!! ^_^ 


Sob3x , sedih bila teringatkan Saifullah, masa nak berpisah dengan dia sadis btol...meleleh air mata x hingga~ Bagi aku saifullahlah Malaikat manusia, aku hormat sgt dengan saif..nak buat dosa depan die alhai segannya..hehehe x tipu btol! saif bagus btol perwatakan die. Saif dengan aku ada cita- cita sama nak jadi doktor hehe..ingat lagi masa berjuang dengan saif dlm kelas hee mesti tertidur masa ustazah mengajar..sori ustazah semua. tp walau apa pun itulah yg menjadi kenangan manis. hurm saif sanggup tau berkorban utk org laen..igt lagi sama2 dengan saif tuseyn chemistry kat rumah ustazah norizah tak pun kitorang pegi tusyen sama- sama dekat omega tusyen addmaths ngan chemistry tp saif da berhenti awal sbb apa ntah. tp pape pon ana rindu saif sangat2 kenangan dengan saif terlampau banyak. Paling sebak ada satu masa tuh  saif jadik imam kat asrama saif ada baca ayat dr surah al- anfal x silap masa tuh x tau kenapa pertama kali air mata aku mengalir masa solat dekat asrama sedih sgt masa tuh ayat die ckp pasal persaudaraan dan ukhuwwah islamiah sedih sgt bile aku kenangkan..aku dpt rasa betapa ikhlasnya saif baca ayat tuh masa die jadik imam. Terima Kasih saif...Uhibukafillah!! 


Hahahah..die niyh suke kawan dengan die sbb die SENGAL ! kahakahkah asal jumpe muke die jhek gelak x gelak berbual bende merepek2..Shafie byk sgt membantu batch 13 jasa pie mmg x terbalaslah..Ingat lagi masa pie jadi pengarah program Ihya Ramadha 2010, masa tuh BBQ senghonok sangat sangat !! Masa konflik ngan ustazah terjadi aku dengan pie berkejaran kejar ustazah then berlaku tragedi tangan aku ter"Slice" kat tingkap depan bilik guru tuh perghh darah meleleh x hingat...pie dah terdiam x tau nak wat apa then die bawak aku jumpe ustazah norimah yg kebetulan ada kat situ..then ustaz azri n kasmuri bwk aku gi klinik patuh kene jahit..sakit sgt..yg paling best kacau pie masa die blaja Prinsin Akaun tp mamat niyh poyo sepak kang hahah die ckp PA kecik jhek hahah..biasalah adat bdk bio da habes pekse kacau dak PA. sbb sblom tuh dorang kacau kitorang kihkihkih...Pie orgnya sangat pemurah papehal jhek ckp ngan pie..hee..rindu ber"USRAH" dengan kau pie pandai buat aku tergelak..kau lau sahabat aku pie !! Aku sayang kau dunia akhirat !!


Haaa !! inilah die Fazli...sergah sikit jhek terkejot mcm mak nenek hikhikhik lawak tau kawan dengan Fazli, siapa yg x kawan dengan FDazli rugi sgt Fazli niyh sgt memahami, alim pulak tuh orgnya..haa! kat dalam dorm HAB tuh aku duduk sebilik dengan fazli. Ingat lagi masa die baru pindha naek die ade bawak barang yg die kumpul dr kecik heee fazli boleh dikategorikan sbg bdk pelik!! heee jgn marah ! Ingat lagi die tekejotkan aku guna bende yg mcm spring kluar dr kotak hasil ciptaan die sendiri mmg kreatif bdk sorang niyh...n kalau mak aku datang bawak mknn ke pape ke aku suke share die fazli sbb fazli pandai menghargai pemberian org tau btw best makan dgn fazli then suke bile die bwat lawak gado ngan zahier hahah sengal.! Fazli niyh jugak jenis suke berjimat ! kalau da berjimat nauzubillah sangat lah berjimat orgnya ! hahah papa pun di mata aku fazli sgt special rindu nak sebilik ngan fazli masa tuh kitorang share2 pkai sabun basuh baju..heee..thanx byk2 FAZLI !!! Uhibukafillah !! 


Nak nanges dulu, sbb bila igt muqri jhea mesti aku igt jasa ngan perngorbanan die...byk sgt dah die berkorban utk B13... yg paling latest masa BBQ harituh gila gempaq thanx byk2 Muqri..aku mula rapat ngan muqri x silap masa form 4 kot..hahaha muqri niyh boleh tahan sengal jugak layan kepala otak die..lagi2 tambah zahier hancur dunia...kihkihkih..paling best maca ceroboh masok makmal masakan masak waffle naseb baek ade master chef sorang tuh...Ingat lagi muqri sanggup datang tiap2 hari mase x pekse SpM datg asrama blaja sama- sama kat asrama then dtg kat aku ckp eyh bapak aku nak wat BBQ ..aku like okay bile apa sume then lastly best sgt BBQ tuh...kenangan program paling seghonok ngan muqri sempoi jhep beb..Last minute punye keputusan nak order nasi goreng x ..? aku tanye die ..hahah die ckp apa tau x yah x de duit kahkahkah..aku ckp ai senang btol bdk niyh ok laa aku ikot jhea...^_^ ..Last2 masa muqri nak balik malam tuh aku saje jhe salam then blah sbb aku x sanggup tahan sebak tgk muqri nak pergi daa x jumpe lg...then last2 aku pergi kat muqri hug for the last time then aku ckp trime kasih 4 everything muqri..yeje ?? ntah reka kot ngee~ Ha!! aku igt lagi muqri baik hati sgt tau..masa pagi2 die dtg asrama siap bawak bekal.. die siap belikan karipap, putu bamboo, donat lah segala macam..org first die panggil siapa tau ?? aku lah die ckp eyh Irsyad aku ade bawak makanan kat dalm asrama sana pegilah amik..terharu bile aku kan balik..:'( Muqri ingat aku jugak sayang die dengan aku..,hee Sayang kau jugak Muqri Uhibukafillah!! 


MFH terkenal dengan emosi x stable heee..kiddin dude! relax...dalam ramai2 org aku x tau kenapa sejak2 naik form5  niyh aku suke sharing citer dgn HAZMAN sbb die memahami. aku x faham kenapa org lain jauhkan diri dr die padahal kawan dengan hazman is a pleasure mmg die kinda wierd yeke ? mcm biasa jhe..biasalahkan org kata tak kenal maka tak cinta...hazman suke citer pasal die pegi tusyen jumpe pompuan aku suke denga die cite sbb aku duduk asrama i know nothing about dunia luar then hazman cite2 mmg best sgt ! aku ingat lagi hazman merintih ckp dengan aku...korang mana pernah nak hang out dengan aku...aku pon blur aku ckplah yeke ?? a'ah bila aku igt balik mase form 4 kitorang hang out x pernah ajak hazman even once..aku simpati gak ngan die...pesanan hazman yg terakhir utk aku,..x akan pernah aku lupa die ckp..apa yg dah berlalu tetap akan berlalu Life Goes On Dude...Hazman lah rakan seperjuangan aku dalam kelass hee kene nganjeng sama sama gado dengan banat sama- sama heeee thanx hazman you make my day !!! i'm gonna miss all that .!! n sharing secret ur da BEST dude !!! biar apa org ckp pasal kau Hazman they no nothing kau lebih kenal diri kau siapa... Aku sayang kau Hazman !! 


Ha! inilah dia Ridhwan.! pembakar semangat aku ! die lah yg slalu nasihatkan aku masa aku duduk asrama. Ingat lagi masa aku da down sgt dengan byk sgt problem smpai nak kluar asrama then ridwan nasihatkan die ckp jgn Irsyad, sabar jhea sume tuh dugaan ana tau anta hebat..anta bukanlah teruk mana..ok jhea ana tgk..die niyh pon sama suke bwat lawak pelik2 hahahah seghonok sgt !! Ayat ridhwan yg paling best last2 niyh x nak baliklah nak lepak2 ngan kengkawan nnt da x jumpe daa..RINDU sangat semua !!! Arghh !! ok itu aku yg ckp heee...teringat masa sama- sama tgk movie dengan ridhwan movie Get Smart, Zoo Keeper..best sgt !! hee..then kene ambush dengan ustazah zuraidah patuh kene suruh basuh longkang hahah...mcm2..Rindu nak ber"Usrah dengan anta" dengar lawak anta yg pelik tuh ! pape pon Uhibukafillah Ridhwan !! 


Amir !!!!!!!! Penyebab aku menanges, muke jhea mcm happy gelak2 tp hati nauzubillah lembutnya senang tersentuh. Haha x akan aku lupa amir suke sgt kacau aku lagi2 masa perpisahan terakhir bdk2 asrama form5 kuang ajo die tau aku kuat menanges patuh die ckp best lah tgk Ombak Rindu kat skolah hahah x guna ! *faham x ?* kesah ! hahah ingat lagi pegi beraya rumah amir masa form 2 punye lahpenad berjalan kaki hehe..then tumpang solat air gas rumah amir paling Best !! >.< Masa sesi berminta maaf Amir laa org yg aku nanges paling nauzubillah naseb baek x satu musolla dengar..aku sempat bisik kat telinga amir aku ckp sabar eyh Amir..kau nak amik SpM mak bapak x de kat m'sia pulak sabo eyh mir*sambil tersedu- sedu* then x semena- mena ustad kalam dtg potong rambut haisyh potong btol ! x tau nape bond aku ngan amir kuat sgt !! amir kawan yg hebat. Mase bile x igt..aku ngan family ade dtg rumah amir hee..singgah jap jee..aku igtkan aku akan berjiran dengan amir tp malangnya x..masa tuh aku ngan family pusing2 dekat taman amir then jumpe rumah boleh laa tahan betol2 depan rumah amir bapak aku pon da mcm suke tp mak aku x suke lak kawasn tuh hurmm apa kan dayanya. tak dapat berjiran dengan amir. Hah ! masa sblom mak ngan bapak amir pegi haji aku dtg rumah die dgn satu family ucapkan selamat jalan, then masa balik x sempat jumpa amir..thanx amir sbb jemput datang rindu kau sangat sangat !!! Masa jalan2 dengan amir paling best hahahah PAKAR BAS wei..pegi mana pegi mana sume die tau..x faham aku bdk sorang niyh...Lagi2 masa lawatan form 3 amir uruskan Rehlah Bas sume senghonok sgt *Ya Allah Rindu GilA Nauzubillah* sebilik dengan amir gelak- gelak mcm org Gila best sgt !!! rindunyaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!! Amir kau lah yg terbaik bagiku  !! Paling x boleh blah die niyh obses btol dgn Faizal Tahir heheh...kelakarbile aku igtkan si amir niyh..sikit2 kang menyanyi sorang2  feeling habess beb...hahaha Aku Sayang Kau Amir !! 




Perginya Aiman sesudah kertas PQS..x sempat nak celebrate wat kali terakhir dgn die...masa tengah bakar BBQ teringat Aiman ada satu suara sumbang niyh ckp eyh bende2 giniyh Aiman yang terer. Then mula lah sayup sedih jhea...Haha kenangan yg paling best dengan aiman masa program YPJ-OUM haha.choral speaking, readers theater, drama sama- sama haha idea aiman mmg bernas plus merepek best sgt bertambah menarik persembahan tuh.Then2 lepas program pegi jejalan dengan Aiman pegi CS then snap sana snap sini mcm beruk masok bandar hahahah best3x !! Aiman niyh best bercerita dgn die..anak kelahiran sarwk sorang niyh..igt lg masa sblom kertas BAT aku sempat berbual dengan die psl negeri sarwk pasal makanan mee kolok kegemaran die tuh..sayur midin, wisma satok, water front, kalau raya mesti belambak air gas...aku igt lg bercerita dengan aiman...Aiman kalau belajar muke serius gila aku pling x suke kacau die masa blaja elak kene marah jhe kan hehe pape pon aiman mmg sporting habes pencinta Ilmu..die ade gak baca buku sains masa arituh then die ckp laa eyh x susah ke Bio baru sikit then ada cabang2 aku ckp laa mmg susah tp kene berazamlah..hee then aku terangkan sikit kat die padal kalau x silap pasal cranial n peripheral hee...masa kat asrama  aiman kalau main futsal fokus..kalau banat nak amik court hahah konfem die marah..aiman mmg byk ragam.. Uhibbukafillah Aiman Til Syurga !! 


Haahaha !! si kecik niyh aku suke kenekan die, sbb tgk muke die lawak..lg2 die suke ckp mcm giniyh *wow scary* dengan gaya die..hikhikhik x akan aku lupa..kalau aku lepak bilik kamil aku mcm pelik sikit dengan die...bilik die boleh kata 24-7 radio on jhea..kalau ada lagu mat saleh tuh die boleh nyanyi sama..lagu yg x penah aku denga lak tuh mana x pelik aku haha...paling best aku ngan izzat kenekan die..kalau die nyanyi ke apa nnt kitorang pandang die wta muka pelik..hahha nnt die ckp *x boleh ea?* hahah then gelakkan die..Ingat lagi masa malam sblom PQS ceroboh msok makmal mskn dengan kamil heheh..masak waffle..resepi sendiri beb maen campak2 sume bende then blend tepung guna blender. Si kamil niyh tukang kritik..hahah then asingkan gula dr semut..xD malam2 masak waffle mcm lapor sgt..sje nak wat projek sblom kluar skola..then pegi kedai bawah dengan kamil n yg lain..then aku offer laa die amik pape aku blanje si kamil niyh malu2 lah plak hahah then aku offer lg tros die pegi amik mister potato hahah..then die ade ckp yg die ade perangai pelik haha x boleh tengaok hair style gel..>.< mesti rasa nak beli kahkahkah !! aku akan aku ingat sume tuh...kalau dalam belajar kalau x faham ke mesti aku tanye kamil, kalau x de kamil mesti aku x faham smpailah sekarang..aku mintak maaf sgt kalau menyusahkan kau kamil aku just x tau aku just nak tanya..aku harap kau x kesah heee...aku penah jugak kacau kamil kenekan die dgn sorang niyh hahahah...die bengang sgt KOT .!  sori sgt kamil. Ingat lagi aku panggil kamil "DRACO" hee kamil aku rindu kau !! masa tuh kite pusing2 tengah2 pagi buta kul2 peig blakang makmal apa seyh..then jumpe..jeng3x...adelaa..haisyh..than masa last perpisahan last hug dengan kamil...Uhibukafillah Kamil Sayang kau ! ^_^ Semoga ukhuwwah berpadu hingga ke syurga !


Haaa!! best tau gelak kuat2 dengan ZUL...heee...aku dulu2 slalu sgt gadoh ngan zul dr form2 smpai lah form 3 then masa zul masuk asrama aku senghonok sgt sbb zul niyh suke wat lawak heee.. zul baik hati sgt hee aki aku buat harta die punye JUBAH hahahahah..best sgt sori ZUL !! senghonok pkai jubah kau...kenangan byk dengan zul pon masa form5 jhek ruginya tu pon masa kat asrama...igt lg masa malam tuh zul mintak aku orderkan die nasi goreng ikan masin telur mata...ngan air oren kot..heee...sebnarnye aku jeles tau dengan kekreatifan zul niyh hebat dan berbakat !! hahaha Zul pandai amik gmbr dengan kamera die heheh die baik hati tau kasi org laen pkai kamera die rindu sgt ngan kamera tuh heee...Haha yg paling best masa zul bersihkan lantai bilik air belakang sorang2 kesian die...zul niyh suka btol mengemas asrama x tau lah kenapa..hee..last2 masa sblom aku balik die still tengah mengemas bilik die..Uhibukafillah Jeng ! hee


Ini nama dia Yaqin..heee.. paling best bile die jd x matang hahah, kenangan ngan yaqin mmg aku akui x byk tp apa yg membuatkan yaqin special di mataku, hee..perwatakan die cara pembawaan die masa die bagi tazkirah mmg sume diam n terpukau ngan cerita yg dia bawak sbb mmg menarik..n the best part pasal yaqin dengan afnan heee adik kesayangan die..hee suka sgt kenekan die dengan afnan then die kenekan balik ckp aku dengan halim hahah..sengal btol..igt lagi masa tuh kitorang tgk movie sama- sama kat dorm bawah masa tuh rmai bdk da balik tinggal bpe org jhe mase tuh tgk movie GREEN LANTERN senghonok gile..then yaqin tertidur hee... patuh mulalah gila tgk movie..pape hal nak tgk movie mesti carik yaqin..sori sgt yaqin kalau ade menyusahkan..:'(  U are my best Yaqin ! Miss U SANGAT ..Uhibukafillah hatta Jannah !! jee 


Burhainnul Asyraf Kimex ...hee org yg byk mengajar aku erti macam mana nak bekerja dalam organisasi..ingat lagi masa kat asrama organise program CeMaRa sama- sama dengan bur dielah yg uruskan segala macam..hee..sori sgt kalau ade terguris hati masa tuh...minggu- demi minggu wat program tuh sama- sama settlekan program sume...then mase SpM bur sakit pulak, aku teman die pgi Klinik Raihan doktor tuh ckp dengan gaya die heheh lawak btol die ckp bur kene chicken pox..badan sume da gatal2..then aku tolong jaga bur esoknya bur balik..ada skali tuh bur balik asrama then kene pegi hospital pulak aku kuatkan diri untuk teman die pegi hospital smpailah pukul 12.30 aku kat hospital drpd pukul 10 lebeyh gituh peghh sakit bontot aku..hee pape pon aku sentiasa doakan kebaikkan kau bur..aku selalu doakan kau dikurniakan kesihatan. kaulah sahabat aku masa aku kat asrama, kaulah tmpt aku sharing masalah trime kasih sbb tolong solve masalah aku bur..ingatlagi masa tengah2 malam buat kita bawak laptop masok bilik then tgk harry potter n the deathly hallow hahaha aku tertidur..mase tuh satu malam kau x tido..gila lah kau...aku rindu masa stay asrama ngan kau bur makan sama- sama n kacau kau hee..sori sgt2 bur !! aku igt ayt last kau...aku x nak touching2 lah heee...segan lah tuh menyampah ! pape pon bur aku sentiasa doakan kejayaan kau..kau lah shabat dunia akhirat aku ! tiada ganti bagimu ! Aku Sayang Kau Bur !!! Semoga hingga ke syurga ! 


Haaa !! sampailahj masanya untuk sahabat baik aku sorang niyh...walaupun 2 tahun tak sama skola dengan die aku still keep intouch ngan mamat niyh..best jugak laahh hang out ngan die ade jhea ceria tau die nak cerita...hahaha paling aku igt kalau hang out ngan die mesti die citer pasal skola heheh mcm2 citer aku denga ye lah kan org bergelar KETUA PELAJAR gitulah caranya, hahaha ingat lagi masa afiq stay rumah aku 2 hari kot..hee..punye lah sengal mamat niyh...die buat rumah aku da mcm CC hee no offense aku suke sgt sbb ada kawan teman kat rumah boleh bebual lepak2 buat keje gile..ngee~ the best moment masa afiq blanje pizza hut beb hehe order smpai rumah...then dengan lahap mencekik...rindu sgt masa tuh...then ade skali afiq dtg skola aku terharu sgt sbb ape ? akulah org first yg dicarik soh teman die carik ustad ezaidin sbb nak amik borang markah kokurikulum..^_^..hee then mmg kalau aku ada masalah ngan kengkawna kat skola ke mesti aku citer ngan afiq then die niyh jenis suke direct bile aku cite mesti kene nganjeng lepas tuh..heheheh..kenangan paling manis ngan afiq masa raya tahun 2010 kot...heee masa tuh raya mmg vogue paling senghonok gila aku suke sgt lg2 jenjalan ngan afiq...dalam 1 hari tuh ade laa dalm 5-6 buah rumah kitorang pergi mcm org kaya beb naek teksi sume hahaha...lawak bol...ingat lagi masa sblom aku decide masok asrama afiq laa org first aku bagitau aku share ckp ngan die aku nnt nak berpisah ngan bdk2 form5 sume sbb tuh aku nak msok asrama...then aku ngan afiq balik naek mak aku..hahah afiq punye bechok die pegi bagitau mak aku pasal nak  masok asrama haha tros kene nganjeng ..>.< papa pon afiq ! rindu nak hangout ngan kau...masa form 3..igt lagi kita duduk sebaris hahha havoc gile..n igt lagi kau marah aku sbb bagi ko punye kalkultor kat bdk klas sbalhh heeheh..sori for that afiq...hurmmm...kalaw kat FB mmg otak kau gila best sgt melayan ...haa! masa ko buat open house raya senghonok sgt mase tuh ade kebab beb..nasi arab,...fuyoooo.!! MAHER ZAIN dtg LOLX ...rindu sgt mase2 tuh..wish dpt ulang masa fiq ..hurmm Uhibukafillah AFIQ !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 S.A.N.G.K.A.L.U.K.A |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.